Empowermentreis voor jongeren

Er is nog plek voor enkele jongeren (14-18 jaar) en hun ouders/verzorgers op de empowermentreis met zeilschip de Eendracht. De reis is van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober. Ben jij of ken je een jongere die zijn (verborgen) talenten wil ontdekken? Onderneem dan snel actie! Aanmelden kan tot 15 september. Deelname is gratis.

Deze reis in toegankelijk voor jongeren die hulp krijgen van FlexusJeugdplein, Stek Jeugdhulp of TriviumLindenhof en/of van een wijkteam in de regio Rotterdam Rijnmond / Zuid-Holland Zuid.


VAAR MEE OP DE EENDRACHT

Ben je tussen de 14 en 18 jaar? Hou jij van avontuur, buitenlucht, zee, buitenland, samenwerken en vooral lol maken? Dan is dit een mooie uitdaging voor jou. Van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober is er een mooie kans om jezelf nog beter te leren kennen tijdens een achtdaagse zeilreis op zee. Samen met 15 andere jongeren en maximaal 16 ouders varen we het schip van A naar B en misschien wel naar C. De wind bepaalt de koers. De reis geeft je de kans om te ontdekken wie je bent, welke talenten je hebt en welke verborgen talenten naar voren komen. Je kunt dit avontuur alleen aangaan of samen met een van je ouders of verzorgers.

Het schip vertrekt vanuit de haven van Rotterdam de Noordzee op. Vervolgens varen we richting Frankrijk, Engeland, Duitsland of Noorwegen. Na 8 dagen keert het schip terug in de haven van Rotterdam. Op het schip zijn we niet alleen. Het schip wordt bemand door: 1 kapitein, 2 opperstuurleden, 2 bootslieden, 1 machinist, 1 kok en een aantal opgeleide vrijwilligers. Deze reis voeren we uit samen met Stichting Zeilschip Eendracht. Deze stichting organiseert bijzondere projecten en speciale reizen voor jongeren.

Alle hens aan dek!
Tijdens de 8 dagen werken we in 3 ploegen om het schip op koers te houden. Je werkt 4 uur achter elkaar per shift en hebt vervolgens 8 uur rust. De werkzaamheden bestaan uit onder meer het hijsen van de zeilen, trossen los/vast maken, het schip besturen, schoonmaakwerk en koken. Dit alles gebeurt onder toezicht van professionele en opgeleide zeelieden.

Waag jij de stap?
Heb je interesse, hou dan rekening met het volgende:
• Tijdens de reis is het niet mogelijk om van boord te gaan, we verblijven het grootste gedeelte van de reis op zee. Er wordt 1 buitenlandse haven aan gedaan, maar of daar een mogelijkheid is om van boord te gaan, is niet zeker.
• Telefonisch contact met thuisblijvers is niet zonder meer mogelijk. Voor de achterblijvers zoals familie of mentoren van de jongeren is er tijdens de reis 1 contactpersoon op de wal.
• Deze empowermentreis valt buiten de vakantieperiode. Om vrij te vragen van school is het verstandig dat je samen met je mentor/begeleider een brief opstelt waarin je vermeldt dat de empowermentreis valt onder de hulp van FlexusJeugdplein, Stek Jeugdhulp of TriviumLindenhof.
• Deze reis in toegankelijk voor jongeren die hulp krijgen van FlexusJeugdplein, Stek Jeugdhulp of TriviumLindenhof (bijvoorbeeld in leefgroepen of gezinshuizen, via ambulante hulp of dagbehandeling).
• Er is plek voor 32 deelnemers (16 jongeren en 16 ouders/verzorgers). Bij minder dan 30 deelnemers gaat de reis niet door.

Voorwaarden
Om mee te kunnen op deze reis voldoe je aan de volgende voorwaarden:
• Je bent tussen de 14 en 18 jaar.
• Je hebt toestemming van je ouder(s) of verzorger(s).
• Je hebt een geldig paspoort of ID kaart.
• Je bent lichamelijk fit en niet afhankelijk van genotsmiddelen.
• Je kunt samenwerken in een groep, dit mag ook een leerdoel zijn.
• Je bent gemotiveerd (laat dit ook zeker terugkomen in je aanmeldbrief!).
• Je bent bereid een gezondheidsverklaring van de Eendracht in te vullen.

Meer informatie en aanmelden.
Enthousiast geworden? Meld je snel aan, want er is slechts beperkt plek. Stuur hiervoor voor 15 september een korte motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In je motivatiebrief lezen we graag waarom je mee wilt en wat je zou willen leren of ontwikkelen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Hiervoor kan je terecht bij:
Harry Schaarman 06 246 93 274, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of
Mike Broos 06 380 55 143 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of
Jacco Pols 06 126 78 344 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..