Nieuws

Cool geholpen
november 2017 - Een alleenstaande moeder en haar twee dochters hadden al heel veel naars meegemaakt. Nu ging hun koelkast ook nog eens kapot. Moeder had zoveel zorgen aan haar hoofd, dat zij niet meer echt aandacht kon hebben voor haar kinderen. Ze hadden geen geld voor een nieuwe koelkast. Fonds Bijzondere Noden Rotterdam hielp hen snel en goed met een nieuwe koelkast.

Een warm hart
oktober 2017 - Alvast, verhuurder van onze parkeerplaatsen aan de Eendrachtsweg, verraste ons aangenaam met een donatie van € 1.000,00. “We doen graag wat terug voor de kinderen die het nodig hebben.” Voor deze gift gaan we zeker een goede bestemming vinden.

Gezond gebit
september 2017 - Een cliënte uit ons wijkteam had een zware medicijnenkuur tegen kanker. Hierdoor raakte haar gebit ernstig aangetast. Ze kreeg last van ontstekingen in haar mond, waardoor ze niet meer goed kon eten. Dit was slecht voor haar herstel. Deze mevrouw kwam al rond van een uitkering en werd zelfs ondersteund door de Voedselbank. Ze had geen geld voor een tandartsbehandeling. Twee fondsen besloten te helpen en betaalden de rekening voor de tandarts.

Mee op schoolreis
augustus 2017 - Een leerling uit 3 havo werd vorige jaar onwel tijdens de gymles. Hij moest gereanimeerd worden en naar het ziekenhuis. Daar lag hij een week in coma. Zijn ouders, medeleerlingen en leraren waren heel erg geschrokken. Er volgde een lange periode van hoop en vrees en heel hard zijn best doen met revalidatie. Gelukkig was hij na de zomervakantie zover opgeknapt, dat hij samen met zijn oude klasgenoten naar 4 havo mocht. Door alle medische kosten waren zijn ouders echter in financiële problemen geraakt. Een bevriend fonds maakte het mogelijk dat hij samen met zijn klasgenoten toch meekon op schoolreis naar Parijs.

Op pleegzorgkamp
juli 2017 - 60 pleegkinderen van FlexusJeugdplein gingen mee op pleegzorgkamp. Voor hen was dit heel bijzonder. In het dagelijks leven voelen  pleegkinderen zich namelijk nogal eens buitengesloten. Het is voor hen helemaal niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan of om mee te mogen doen met een gezellige groepsactiviteit. Op de pleegzorgkampen waren ze stuk voor stuk van harte welkom. Samen hebben ze veel plezier gehad, heerlijk gelachen, gespeeld en gekletst. Ook gingen ze een dagje naar de Efteling. Zonder de gulle giften van meerdere ons bevriende fondsen en de deskundige en enthousiaste kampleiding  waren deze kampen niet mogelijk geweest.

Witgoed dat het doet 
juni 2017 - Meerdere kookplaten, wasmachines en wasdrogers hadden het begeven in de zwerfjongerenopvang. Als je zo hard je best doet om je leven weer op de rit te krijgen, is dit natuurlijk erg lastig! De Rotary besloot te helpen: ze doneerde 5 wasmachines, 4 drogers en 11 kookplaten.

Samen fietsen
mei 2017 - Een 7-jarig meisje kreeg van een fonds een fiets. Haar oude fiets was namelijk kapot. Daar was ze best verdrietig over. Ze moest toen toekijken hoe haar vriendinnetjes samen gingen fietsen. Nu kan ze weer meedoen!

Gered van huisuitzetting
april 2017 - Het geduld van de woningbouwvereniging is niet eindeloos als je je huur niet betaalt. De kans bestaat dan dat je uit huis gezet wordt. Voor inwonende kinderen is huisuitzetting  zeer traumatisch om mee te maken. Ouders die de rekeningen niet betalen, hebben toch ook allemaal hun eigen verhaal. De moeder hier in kwestie is in de financiële problemen gekomen door toedoen van anderen. Gelukkig hebben meerdere fondsen samen de huisuitzetting op het nippertje kunnen voorkomen.

Scherp gezien
maart 2017 - Een twaalfjarig meisje kan weer scherp zien, omdat zij van een fonds een bril heeft gekregen.Haar moeder moet met 3 kinderen rondkomen van een bijstandsuitkering en kon niet het geld voor een bril missen.

Met opleiding bouwen aan je toekomst
februari 2017 - Als jongeren op een mbo-opleiding vastlopen met school, melden ze zich vaak bij de schoolmaatschappelijk werker. Vaak hebben deze jongeren ook ronduit een slechte start gehad in hun leven of bevinden ze zich nu nog steeds in zeer moeilijke omstandigheden. Armoede speelt vaak een dominante rol. Met een beroepsopleiding werken ze aan een financieel zelfstandige toekomst voor zichzelf, maar studieboeken en lesgeld kunnen ze niet altijd zomaar betalen. De deurwaarder staat dan al snel op de stoep. Als ze niet betalen, zullen ze met hun opleiding moeten stoppen.  Hier liggen ze wakker van. Esmeralda kon weer gerust verder studeren, omdat een fonds haar collegegeld wilde betalen.   

Veilig plekje tot je volwassen bent 
januari 2017 - Niet alle kinderen hebben het geluk te mogen opgroeien bij hun eigen ouders. Hiervoor zijn er de meest uiteenlopende redenen. De kinderen zelf kunnen hier niets aan doen. Dit geldt ook voor Anna, nu 6 jaar. Ze heeft nog een jonger broertje. Haar moeder raakt voor de derde keer in verwachting en vertrekt met haar vriend. Anna  laat ze achter. Anna wordt eerst in een zogenaamd crisispleeggezin opgenomen. Hier kunnen pleegkinderen tijdelijk terecht, tot er een voor hen een goed plekje in een pleeggezin  is gevonden. Het klikte erg goed tussen de zus van de pleegvader en kleine Anna. De zus stelde haar hart en huis open voor kleine Anna en werd haar pleegmoeder. Alleen hadden ze bij de zus thuis geen kamer meer over voor Anne. Er moest dus een extra kamer worden gerealiseerd. Financieel waren deze pleegouders hier niet op voorbereid. Pleegvader had als houtbewerker een bescheiden inkomen waarvan hij met zijn hele gezin moest rondkomen. Spaargeld voor een verbouwing was er niet. Gelukkig schoot een fonds te hulp en betaalde bijna de helft van de verbouwing. Hiermee werd voorkomen dat Anna moest verhuizen naar weer een ander pleeggezin.

Opgeruimd staat netjes
december 2016 - Rotterdamse stichting hielp onze jongeren verder op weg. Zij doneerde voor jongeren in onze zwerfjongerenopvang  41 kledingkasten. Kleding en andere persoonlijke bezittingen kunnen hierin netjes worden opgeborgen. Als zij straks zelfstandig gaan wonen zijn het echte opruimkunstenaars. 

Oppepper voor cliënten
november 2016 - LUSH, producent van natuurlijke en handgemaakte cosmetica, maakte ons heel blij. Voor producten die nog helemaal goed  zijn, maar uit de verkoop zijn genomen, zochten zij een goede bestemming. Zij kozen FlexusJeugdplein! De Vriendenstichting heeft er meteen een cliëntgroep voor gevonden die zo’n oppepper reuze goed kan gebruiken. Zulke luxe zijn zij niet gewend en zij zullen dan ook zeker strálen met de feestdagen. Hartelijk dank LUSH, voor de prachtige cadeaus.  

Bedden voor zwerfjongeren
september 2016 - FlexusJeugdplein helpt zwerfjongeren. Een van de dingen die voor hen geregeld moet worden, is het aanvragen van een uitkering, of - als het even kan - studiefinanciering of het toeleiden naar werk. Om deze zaken te kunnen regelen, hebben de jongeren een woonadres nodig. FlexusJeugdplein biedt hen de mogelijkheid om via hen een kamer te huren en de huur terug te betalen zodra hun uitkering of studiefinanciering geregeld is. De kamers zelf waren nog leeg. Fonds DBL heeft de kamers ingericht met bedden. Hartelijk dank daarvoor. Stevige kasten om kleding in op te bergen, bedden- en linnengoed en toiletartikelen zijn nog van harte welkom. Mocht u daarbij willen helpen, dat kan!

Alles voor school
september 2016 - Om goed naar school te kunnen gaan, is er het een en ander nodig. Denk aan een fiets, ov-abonnement, schoolboeken, lesgeld, een laptop, of een goed gevulde schooltas. Voor veel van onze cliënten is dit financieel een probleem. Gelukkig kunnen we op de hulp van fondsen en sponsors rekenen. Op de foto een echte Cool 2 School-rugzak van de Action i.s.m. Kinderhulp, waarmee meerdere van onze cliënten het nieuwe schooljaar goed zijn begonnen.  

Pleegzorgkampen
augustus 2016 - Deze zomer was het dolle pret voor 48 pleegkinderen. In 4 groepen van 12 gingen zij samen met professionele pleegzorgbegeleiders een weekje op kamp naar vakantiehuis de Weyert in Rockanje. Heel fijn voor hen was dat ze met lotgenoten onder elkaar waren. Als pleegkind voel je je namelijk vaak net wat anders dan andere kinderen. De kinderen zijn uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en met elkaar samen te werken. Ze hebben ook ervaren dat je meer kunt dan je denkt en zeker als je aangemoedigd en ondersteund wordt door je groepsgenoten en de groepsleiding. De pleegzorgkampen werden mogelijk gemaakt door acht fondsen en stichtingen.

 

Stichting Vrienden van FJP - Fondsen, sponsors en particulieren - Contact